Μυλωνογιάννη 94, Χανιά  - T.Κ.: 73135 - Τηλ: 2821091515 & 2821098997 - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   

Μαθητές μιλούν για τη Μαθητεία  

   

Δωρεά μαλλιών κατά του παιδικού καρκίνου  

   

panelladikes themat lyseis

   

EPILEGO 2o EPAL LOGO

   

Επιλέγω Ειδικότητες στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Χανίων  

epilego eidikotites diptixo

   

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΛ ΧΑΝΙΩΝ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΑΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  

   

Σχολείο Ανοικτό στην Κοινωνία  

hospital beds 1

   

giati na epilekso epal

   

Επαγγελματική Εκπαίδευση  

   

Τηλεοπτικό Διαφημιστικό ΕΠΑΛ  

   

Μαθητεία στα ΕΠΑΛ- Ψάξτο! Σε αφορά!  

   

Το κανάλι μας στο YouTube  

watch on youtube

   

facebook

   

follow us on twitter

   

mainlogo

   

dide logo

   

espa2014 2020

 

   

eoppepnew

   

teens gate

   

sep4u

   

mysepgr

   

ΚΕΣΥΠ ΧΑΝΙΩΝ  

kesyp chanion

   

Κάτι τρέχει στα ΕΠΑΛ  

mathiteia

   

Οδηγός Σπουδών ΕΠΑ.Λ.  

odigos spoudon epal august 2016

   

Οδηγός Εφαρμογής Μαθητείας - 1η Έκδοση  

mathiteia odigos1

   

Αντιστοιχία Βιβλίων-Μαθημάτων ΕΠΑΛ  

kali sxoliki xronia

   

916803566

   

Βιβλία Ιδρύματος Ευγενίδου  

idrima eygenidi books

   

Βιβλία Παιδαγωγικού Ινστιτούτου  

pi schools

   

Για Δημιουργικές - Ερευνητικές Δραστηριότητες  

miqvtegeve5772aa44e6340 400x280

   

Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων 2015-2016  

   

Έκθεση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Χανίων 2017  

eee

   

Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης - ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ  

11528 dipla sou

 

   

ek chanion

   

Εργαστήρια Τομέα Μηχανολογίας  

   

Εργαστηριακός Εξοπλισμός Τομέα Μηχανολογίας  

   

Πρακτική εξάσκηση στα Εργαστήρια  

   

Θεωρητική εκπαίδευση στα εργαστήρια  

   

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΛΛΙΩΝ  ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

plexides 15 2 2018

Μια εθελοντική δράση αγάπης και προσφοράς μαλλιών για παιδιά με με καρκίνο οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 το 2ο ΕΠΑ.Λ - Ε.Κ. Χανίων και ο σύλλογος εθελοντικής προσφοράς και στήριξης "Ορίζοντας", στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του παιδικού καρκίνου, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου και ειδικότερα των μαθητών και μαθητριών των οποίων η ανταπόκριση υπήρξε συγκινητική.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Αγαπητοί γονείς. Σύμφωνα με τη νέα Υπουργική Απόφαση με Αριθ. 10645/ΓΔ4 "Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης", που ισχύει από 22-1-2018, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αναφορικά με τις απουσίες ισχύουν τα εξής:

  1. Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητών/τριών εφόσον το σύνολο των απουσιών δεν υπερβαίνει τις εκατόν δεκατέσσερις (114).
  2. Ανεπαρκής χαρκακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή/τριας που σημείωσε πάνω από εκατόν δεκατέσσερις (114) απουσίες. Οι μαθητές/τριες των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής είναι υποχρεωμένοι/ες να επαναλάβουν τη φοίτησή τους στην ίδια τάξη.
  3. Οι απουσίες δεν διακρίνονται σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες.
  4. Ειδικά για το σχ. έτος 2017-2018 γίνονται δεκτά δικαιολογητικά μόνο από γιατρό, με την προϋπόθεση ότι ισχύουν όσα αναφέρονται στην παρακάτω παράγραφο της προαναφερόμενης Υπουργικής απόφασης: "Ειδικά για το σχολικό έτος 2017-2018 μπορεί να χαρακτηριστεί ως επαρκής και η φοίτηση μαθητή/τριας που πραγματοποίηση έως 164 απουσίες εφόσον συντρέχουν όλες οι παρακάτω προϋποθέσεις: α) για τις παραπάνω από τις 114 έχει προσκομίσει δικαιολογητικά από γιατρό που βεβαιώνουν την ασθένεια, β) ο Γενικός Μέσος Όρος της προφορικής βαθμολογίας, που προκύπτει από το άθροισμα των μέσων όρων των δύο τετραμηνιαίων βαθμών διαιρούμενο με τον αριθμό των διδασκόμενων μαθημάτων, είναι δεκαπέντε (15) πλήρες και γ) δεν έχει κάνει χρήση της μη προσμέτρησης απουσιών του άρθρου 24 παρ. 2 και 3."

Ολόκληρη την Υπουργική Απόφαση καθώς και μια τροποποίησή της, θα βρείτε στις παρακάτω δύο επισύναψεις:

2ο ΕΠΑ.Λ. ΧΑΝΙΩΝ

ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ - ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ 2017-2018

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 

Με κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ανοίξετε και να διαβάσετε ή να "κατεβάσετε" τον προσωρινό πίνακα επιλεγέντων μαθητευομένων στην ειδικότητα "ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ" για το Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας 2017-2018.

Η ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΠΑΛ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2017-18

Με κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να ανοίξετε και να διαβάσετε ή να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε το σχετικό αρχείο που αφορά στην Υπουργική Απόφαση αναφορικά με την εξεταστέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων όλων των ειδικοτήτων Γ΄ τάξης των Ημερησίων ή Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. 

 

ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΠΑ.Λ.

 

Προσφερόμενα Τμήματα Mεταλυκειακού Έτους Μαθητείας 2017-2018 στο 2ο ΕΠΑ.Λ ΧΑΝΙΩΝ:

?  Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού

?  Αισθητικής Τέχνης

?  Τεχνικός Οχημάτων

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

 ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, ΩΡΑ 14:00

Α) Ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διευθύνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Β) Με fax στα τηλέφωνo 2821091554

Γ) Αυτοπροσώπως στη διεύθυνση του 2ου ΕΠΑ.Λ. Χανίων:

Οδός Μυλωνογιάνη 94,  73135 Χανιά

Τηλ. 2821091515, 2821098997

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

Α) Φωτοαντίγραφα των:

  1. Απολυτήριο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ
  2. Πτυχίου ΕΠΑΛ
  3. Ταυτότητας
  4. Αποδεικτικό ΑΜΚΑ
  5. Αποδεικτικό ΑΦΜ

Β) Υπεύθυνη Δήλωση (το έντυπο δίνεται από το σχολείο)

 Οι υποψήφιοι, πρέπει να βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης .

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανοίξετε και να διαβάσετε ή να κατεβάσετε όλα τα παρακάτω έγγραφα - απαραίτητα δικαιολογητικά.

 

 

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ 2017-18 

Ενημερώνουμε τους αποφοίτους μας ότι άρχισαν οι εγγραφές στην Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2017-18. Φέτος, στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Χανίων θα λειτουργήσουν τμήματα στην Τάξη Μαθητείας για τις παρακάτω ειδικότητες:

- ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΨΥΞΗΣ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

- ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

- ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

 Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή είναι τα εξής:

1. Απολυτήριο (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ)

2. Πτυχίο ΕΠΑΛ

3. Ταυτότητα

4. Βεβαίωση ΑΜΚΑ

5. Βεβαίωση ΑΦΜ

6. Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ (εάν υπάρχει)

7. e-mail

 

 

Μαθήτρια του 2ου ΕΠΑ.Λ. Χανίων εισήχθη πρώτη στο τμήμα Αισθητικής και

Κοσμητολογίας στη Θεσσαλονίκη.

 

maria housou

Η Χούσου Μαρία του Χρήστου, μαθήτρια του 2ου ΕΠΑ.Λ. Χανίων, εισάγεται πρώτη πανελλαδικά στο τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας Θεσσαλονίκης.

Η αριστούχος μαθήτρια της ειδικότητας Αισθητικής Τέχνης του Τομέα Υγείας - Πρόνοιας και Ευεξίας, συγκεντρώνοντας 19.065 μόρια εισάγεται πρώτη στο τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας στη Θεσσαλονίκη, που αποτελούσε και την πρώτη της επιλογή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, με αυτά τα μόρια, η Μαρία είχε τη δυνατότητα να εισαχθεί και στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. 

Ο Δ/ντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑ.Λ. Χανίων συγχαίρουν όλους τους επιτυχόντες μαθητές του σχολείου και τους εύχονται καλή πρόοδο και να πραγματοποιούν κάθε στόχο τους.

 

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουμε θερμά τους επιτυχόντες μαθητές του σχολείου μας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Ιουνίου 2017 και τους ευχόμαστε ολόψυχα καλές και επιτυχημένες σπουδές!

 

"Λίφτινγκ" από μαθητές  στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Χανίων

Αποψίλωση στον αύλειο χώρο μπροστά στο κτήριο του Νοσοκομείου έκαναν οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου ΕΠΑΛ Χανίων!

photo2photo1

 

 

 

 

 

Μαζί με τους καθηγητές τους κ. Κωτσάκη και Μαλεκάκη και με τη βοήθεια της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Χανίων που τους χορήγησε τον εξοπλισμό οι μαθητές καθάρισαν τον αύλειαο χώρο από τα αγριόχορτα αναβαθμίζοντας την εικόνα της περιοχής. Συνολικά 34 παιδιά συμμετείχαν στην όλη δράση και όπως μας ανέφερε η εκπαιδευτικός κ. Ελένη Κωτσάκη "όλα τα μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας συμμετείχαν στην προσπάθεια με μεγάλο ενθουσιασμό και πιστεύω ότι έκαναν πολύ καλή δουλειά. Σε συνεννόηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μ. Βουλγαρίδη και τους υπεύθυνους του ιδρύματος, με τη στήριξη της Υπηρεσίας Πρασίνου, τα παιδιά έδειξαν ότι είναι ενεργεοί πολίτες, με το να κάνουν χρήσιμα πράγματα για την κοινωνία και να στηρίζουν σημαντικές κοινωνικές δομές του τόπου μας".

Από τη μεριά των μαθητών που δούλεψαν με αυταπάρνηση η ικανοποίηση ήταν έκδηλη. «Κάναμε αυτή τη δράση για να δείξουμε το ενδιαφέρον μας. Και εγώ αλλά και οι συμμαθητές μας θέλαμε να συμμετέχουμε γιατί κάναμε κάτι πολύ χρήσιμο για το Νοσοκομείο» μας είπε ο μαθητής Κωνσταντίνος Τερσενίδης. Ο μαθητής

της Α΄τάξης Σήφης Βεργεράκης τόνισε πως «χρειάζονται την εποχή μας τέτοιες δράσεις. Το Νοσοκομείο το επισκεπτόμαστε όλοι οι πολίτες και πρέπει να το σεβόμαστε όλοι», ενώ ο Γιώργος Βεριβάκης δήλωσε ότι «συμμετείχαμε όλοι εθελοντικά και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι γιατί κάναμε κάτι χρήσιμο σε ένα δημόσιο χώρο που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι».

Του Γ. Κώνστα

(Αναδημοσίευση από τα "Χανιώτικα Νέα" της Τρίτης 8 Μαρτίου 2017)

Εθελοντικές δράσεις του Τομέα Υγείας ? Πρόνοιας και Ευεξίας του 2ου ΕΠΑ.Λ. Χανίων

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των μαθητών, της προώθησης της εθελοντικής προσφοράς και του ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία, οι μαθητές και οι καθηγητές  του τομέα Υγείας και Πρόνοιας (τμήματα Αισθητικής και Κομμωτικής) του 2ου ΕΠΑ.Λ. ΧΑΝΙΩΝ, σε συνεργασία με το Ε.Κ. Χανίων, προέβησαν στις παρακάτω δράσεις:

 

Τα ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ του 2ου ΕΠΑ.Λ. ? Ε.Κ. ΧΑΝΙΩΝ, σε συνεργασία με το Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Χανίων, προσέφεραν δωρεάν υπηρεσίες αισθητικής προσώπου και αισθητικής άκρων ? ονυχοπλαστικής στα μέλη του Κ.Α.Π.Η. ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ, ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ και ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ.

Βίντεο από το Κ.Α.Π.Η. ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ:

Φωτογραφίες από το Κ.Α.Π.Η. ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ:

 ksp1  ksp2  ksp3  ksp4

Φωτογραφίες από το Κ.Α.Π.Η. ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ:

 AJPG  BJPG  CJPG

 

Το ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ του 2ου ΕΠΑ.Λ. ΧΑΝΙΩΝ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ και του 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ? ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΥΡΝΙΩΝ, προσέφερε αποκριάτικο μακιγιάζ στους μαθητές τους. Με ιδιαίτερη χαρά και κέφι οι μαθήτριες μεταμόρφωσαν τα μικρά παιδιά παρέχοντάς τους δωρεάν επαγγελματικό αποκριάτικο μακιγιάζ.

 Φωτογραφίες από το 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ:

2ds1 2ds2 2ds3 2ds4 2ds5

 

Το ΤΜΗΜΑ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ του 2ου ΕΠΑ.Λ. προσέφερε δωρεάν υπηρεσίες κομμωτικής, (κουρέματα και καλλιτεχνικά χτενίσματα) στο Κ.Η.Φ.Η. ΧΑΝΙΩΝ και στο Κ.Α.Π.Η. ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ.

Φωτογραφίες από το Κ.Η.Φ.Η. ΧΑΝΙΩΝ:

2PG  4JPG  5JPG  6JPG

1JPG  3JPG

Φωτογραφίες από το Κ.Α.Π.Η. ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ:

1  3  4  5

6  2  7

 

Σκοπός των επισκέψεων είναι αφενός η πρακτική άσκηση των μαθητών και αφετέρου τα ηθικά οφέλη που προκύπτουν από την εθελοντική προσφορά σε άτομα τρίτης ηλικίας. Οι δράσεις εθελοντισμού των τμημάτων Αισθητικής και Κομμωτικής του 2ου ΕΠΑ.Λ. ΧΑΝΙΩΝ θα συνεχίσουν. Επόμενο ραντεβού στη γιορτή της Γυναίκας (7 και 8 Μαρτίου) στο ΚΑΠΗ ΠΑΧΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΧΩΡΑΣ.

 

Εθελοντικές Δράσεις Περιβάλλοντικής Ομάδας 2ου ΕΠΑ.Λ. Χανίων

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου ΕΠΑ.Λ. Χανίων με συντονιστή το Δ/ντή κ. Ψαράκη Θεόδωρο και εκπαιδευτικούς του σχολείου σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Χανίων πραγματοποίησε δεντροφύτευση και καθαρισμό στο χώρο του πάρκου των Αγίων Αποστόλων. 

IMG 20170317 100317 IMG 20170317 104931 IMG 20170317 104940

Στόχος της δράσης είναι η ανάπτυξη του εθελοντικού πνεύματος των μαθητών και η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης.

IMG 20170317 104421 IMG 20170317 095321 IMG 20170317 093539

IMG 20170317 093437 IMG 20170317 104937 IMG 20170317 103527

 

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων για την πολύτιμη βοήθειά του.

Πρόσβαση αποφοίτων ΕΠΑΛ σε Σχολές - Τμήματα Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ οι Σχολές και τα Τμήματα Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Στρατού Ξηράς, Ναυτικού, Αεροπορίας, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας που θα αναγράφονται στο Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελλαδικών Εξετάσεων Ιουνίου για τους Υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ. 

Κάντε κλικ στην παρακάτω επισύναψη για να ανοίξετε και να διαβάσετε/αποθηκεύσετε το σχετικό ΦΕΚ.

ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΑ ΕΠΑ.Λ. - ΨΑΞ΄ ΤΟ ΣΕ ΑΦΟΡΑ

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

-----

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

-----

Ταχ. Δ/νση: Λ. Κνωσού 6

Τ.Κ. ? Πόλη: 71306 ? Ηράκλειο Κρήτης

Ιστοσελίδα: http://kritis.pde.sch.gr

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                                                                                                                       Ηράκλειο, 3 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  «Μαθητεία στα ΕΠΑ.Λ. - Ψάξ΄ το σε αφορά»

Κάτι καινούργιο έχει ξεκινήσει..

Μήπως σε αφορά;

ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΑ ΕΠΑ.Λ.

* Είσαι απόφοιτος/απόφοιτη ΕΠΑ.Λ;

* Είσαι νέος/ νέα 24 ετών;

* Είσαι άνεργος/ άνεργη;

ΨΑΞΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΣΟΥ ΕΠΑΛ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

Προθεσμία Υποβολής αιτήσεων

έως 6 Μαρτίου 2017

Τηλέφωνα για περισσότερες πληροφορίες:

2810302455/ 2810302440

και στην ιστοσελίδα

http://kritis.pde.sch.gr/category/announcements/mathetia-epal/

https://www.youtube.com/watch?v=29ciM6qhggI&feature=share

 

 

 

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ

 

 

 

Νομοθετικό πλαίσιο Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.

Ολοκληρώνεται το νομοθετικό πλαίσιο για τη μαθητεία των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.

Δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 490 / 20-2-2017) δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (Κ.Υ.Α.) που αφορούν: 

α. Το πλαίσιο της μαθητείας όλων των εκπαιδευτικών δομών και

β. Την υλοποίηση του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας αρμοδιότητας ΥΠ.Π.Ε.Θ.,

καθώς επίσης και η Υπουργική Απόφαση του Υφιπουργού Δ. Μπαξεβανάκη (ΦΕΚ 491 / 20-2-2017) που αφορά στο:

Πλαίσιο Ποιότητας Προγραμμάτων Σπουδών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

 

ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

 

Μεγάλο βραβείο 

 

για το 2ο ΕΠΑ.Λ. Χανίων

 

Μαθητές και εκπαιδευτικοί έφτιαξαν μια φωτοϊστορία για το

 

Μουσείο του σχολείου

 

 

vraveio 2 epal chanion 12 2016

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Χανίων κέρδισε το μεγάλο βραβείο στον 3ο Διεθνή ΜαθητικόΔιαγωνισμό που συνδιοργάνωσε το Τμήμα Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων καιτο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και διάσωσης Σχολικού Υλικού.

 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΙΑΣ 2016 στο ΜΑΙΧ: Θεατρικό δρώμενο από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Χανίων

"Το ελάινο κρεβάτι του Οδυσσέα"

Παρουσίαση: Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ ΧΑΝΙΩΝ

Κείμενα: Αγγέλα Μάλμου, Φιλόλογος Νηπιαγωγός, Πρ. Σχολ. Σύμβουλος

Συντονισμός: Κωτσάκη Ελένη, Μαλακάκη Ευγενία, Χατζηδάκη Ειρήνη, Καθηγήτριες του 2ου ΕΠΑΛ ΧΑΝΙΩΝ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 

Attachments:
Download this file (ΕΞ - 200299 - 2016.pdf)ΕΞ - 200299 - 2016.pdf[ ]788 kB

 Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων 2ου ΕΠΑ.Λ. Χανίων σχολικού έτους 2015-2016

       ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ:

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΔΑΙΔΑΛΟΣ"

Υπεύθυνοι Καθηγητές: ΚΑΡΑΔΗΜΑ ΦΑΙΔΡΑ - ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΙΣ - ΣΑΜΠΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

Για 3D-ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ σε μερικά από τα εκθέματα του ΜΟΥΣΕΙΟΥ του ΔΑΙΔΑΛΟΥ κρατήστε πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικού και οδηγήστε το ανάλογα στο παρακάτω πλαίσιο εικόνας:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ:

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ - ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ - ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΗ  - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Υπεύθυνοι Καθηγητές:  ΚΑΡΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ - ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ:

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΛ ΧΑΝΙΩΝ

Υπεύθυνοι Καθηγητές:  ΦΑΤΣΕΑ ΜΑΡΙΑ - ΕΛΛΗΝΙΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ:

Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Υπεύθυνοι Καθηγητές:  ΕΛΛΗΝΙΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΘΕΟΔΟΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ - ΦΑΤΣΕΑ ΜΑΡΙΑ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ:

ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Υπεύθυνοι Καθηγητές:  ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΙΣ - ΤΡΙΚΚΑ ΜΑΡΙΑ - ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ:

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Υπεύθυνοι Καθηγητές:  ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ - ΚΑΡΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ - ΜΑΛΑΚΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ:

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΧΟΡΟΥ - ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Υπεύθυνοι Καθηγητές:  ΚΙΑΓΙΑΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ - ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΚΩΤΣΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ:

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ (ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΡΗΤΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΤΟΛΗ)

Υπεύθυνοι Καθηγητές:  ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ - ΣΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΜΑΛΑΚΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ:

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΡΙΜΑ! ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ

Υπεύθυνοι Καθηγητές:  ΨΑΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΘΕΟΔΟΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΥΔΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ:

ΠΟΔΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ

Υπεύθυνοι Καθηγητές:  ΤΡΙΚΚΑ ΜΑΡΙΑ - ΜΠΑΧΑΝΤΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ - ΠΕΙΡΟΥΝΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

 Συνδεθείτε με τα παιδιά, πριν αυτά συνδεθούν με τον υπολογιστή!

Social media: μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλαδή ένας τρόπος να έρθουμε σε επαφή με τους άλλους. Πριν τον αφορίσουμε μόνο και μόνο επειδή είναι νέος, ας δούμε τα θετικά του και τις ευκολίες που προσφέρει:

1. Είναι εύκολος.

2. Μας προφυλάσσει από την έκθεση του πραγματικού εαυτού μας.

3. Έχει πολλές εφαρμογές: συνδυάζει εικόνα, ομιλία, φωτογραφία, βίντεο, παιχνίδια κλπ?

Επίσης, θα πρέπει, πριν ξεκινήσει ο προβληματισμός μας για τους έφηβους, να απευθυνθούμε στους ενήλικους εαυτούς μας: «εμείς γιατί κολλάμε;». (Ίσως αυτό και μόνο αρκεί για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αλλάξουν, φτάνει να καταλάβουμε γιατί εμείς κολλάμε με όλα αυτά και πρώτα εμείς να ξεκολλήσουμε?).

Στιγμιότυπα από την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ( 4 Οκτώβρη ) στο Σχολείο μας

DSC00118DSC00139DSC00122DSC00126DSC00142DSC00155DSC00158DSC00161DSC00162DSC00173DSC00174DSC00175

Εκδήλωση αποφοίτησης σχολικού έτους 2015-16   :   Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΤΡΙΕΤΗΣ Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Τριετής γίνεται η φοίτηση στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωμιατικών από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 όπως προβλέπει σχετική διάταξη στο νόμο 4396/2016 "Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Γεωργίας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για την προσέγγιση της Γεωργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες διατάξεις".

Ακολουθεί η σχετική διάταξη:

Άρθρο τρίτο

Χρόνος φοίτησης στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών

1. Η παρ. 2 του άρθρου 29 του Ν. 4361/2016 (Α΄10), αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Η τριετής φοίτηση στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) άρχεται από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και καταλαμβάνει τους εισαχθέντες στις ΑΣΣΥ κατά το ως άνω ακαδημαϊκό έτος.»

2. Η ισχύς της παρούσας διάταξης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ      Αυξάνονται οι εθελοντές αιμοδότες      Επισημάνσεις στο πλαίσιο δράσης στο Δαίδαλο

aimodosia

Αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο οι εθελοντές αιμοδότες στα Χανιά καθώς γίνεται συνείδηση ότι ο καθένας ή κάποιο μέλος της οικογένειάς του μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί αίμα.


Στο μεταξύ, μεγάλη ήταν η ανταπόκριση μαθητών και εκπαιδευτικών στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε την Τετάρτη στο σχολικό συγκρότημα του Δαιδάλου, από το 2ο ΕΠΑΛ, το Εσπερινό ΕΠΑΛ, το Εργαστηριακό Κέντρο Χανίων, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών ?Αγ. Ιωάννης? και τον Σύλλογο ?Ορίζοντας?, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

 "Κρητικός Γάμος από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Χανίων - Η παράδοση εμπνέει τους νέους

kritikos gamos 2 epal chanion

 

Την Παρασκευή 8/4 στο Δημοτικό Θέατρο «Δ.Βλησίδη» στα Χανιά στα πλαίσια της Άνοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα Χανιά σε συνεργασία του ΚΑΜ - Δήμου Χανίων και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Χανίων παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο και μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο " Κρητικός Γάμος ". Ερμήνευσαν ριζίτικα τραγούδια και παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς με ενθουσιασμό αποδεικνύοντας ότι η παράδοση διατηρείται ζωντανή και εμπνέει την νεολαία του νησιού.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν, στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου και το Διευθυντή τους.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΕΠΑ.Λ. Χανίων

Kάντε κλικ για να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ του FlashNews (περιέχει και το βίντεο)

 

To Πρόγραμμα του Μουσικοχορευτικού Δρώμενου "ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ" από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Χανίων που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Βλησίδη. την Παρασκευή 08 Μαρτίου το πρωί

music dance 1

music dance 2

 Oι επιλογές μου μετά το Γυμνάσιο - Σε ποιο Λύκειο να πάω;

Η παρουσίαση περιέχει πληροφορίες για το ΓΕΛ & το ΕΠΑΛ, ώστε να βοηθηθούν οι μαθητές στην απόφαση τους για επιλογή Λυκείου. Η παρουσίαση έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΚΕΣΥΠ. 

Attachments:
Download this file (ΓΕΛ-ή-ΕΠΑΛ.ppt)ΓΕΛ-ή-ΕΠΑΛ.ppt[ ]2127 kB
Download this file (ΓΕΛ-ή-ΕΠΑΛ.pptx)ΓΕΛ-ή-ΕΠΑΛ.pptx[ ]439 kB

Ενημερωτικοί Οδηγοί Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Τα βιβλία είναι διαθέσιμα και από το http://www.mysep.gr/?page_id=10668. Η χρήση τους είναι ελεύθερη για τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς της δημόσιας εκπαίδευσης.  

Ένα μουσείο για τον . . . Δαίδαλο

(με κλικ στον παραπάνω τίτλο μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ των Χανιώτικων Νέων)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ:  ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

      

 ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΣΠΑ

espa exeidikeumeni

neo logotyp espa

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 

2ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα  στο 2ο ΕΠΑΛ ΧΑΝΙΩΝ από το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης για τη συμμετοχή μαθητών του σχολείου μας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015.

diagonismos katagrafis istorikon martyrion 2015

   
© 2epal-chanion@athousg